Elektroda e pH FoodCare me trup PVDF për produktet e qumështit dhe ushqimet gjysmë të ngurta
Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 210,00 EUR (23.100,00 Lekë)
FC200B ka një trup PVDF, i mbushur me xhel, me një lidhës BNC. Kjo sondë përmban një dizajn kryqëzimi të hapur, një llambë sensore të bërë nga xhami me temperaturë të ulët dhe një trup plastik të kategorisë ushqimore. Kjo strukturë është ideale për matjet e pH në industrinë ushqimore duke përfshirë qumështin, brumin, mishin e bluar dhe mostrat e tjera të ushqimit gjysmë të ngurtë. Intervali i rekomanduar i temperaturës së funksionimit është nga 0 në 50°C.
- Xham me temperaturë të ulët
- Trupi PVDF
- Kryqëzimi i hapur
Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizejnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga konsideratat e projektimit.
FC200B përdor xhamin me temperaturë të ulët (LT), llambë konike dhe trupPVDF.
Formulimi i qelqit me temperaturë të ulët
Maja e xhamit përdor një formulim të veçantë xhami LT me një rezistencë më të ulët prej afërsisht 50 megaohm krahasuar me qëllimin e përgjithshëm (GP) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Kjo është e dobishme pasi shumë produkte ushqimore ruhen në temperatura të ulëta. Ndërsa temperatura e xhamit ulet në mostër, rezistenca e xhamit LT do të rritet duke iu afruar asaj të xhamit GP në temperaturat e ambientit. FC200B është i përshtatshëm për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 50 °C.
Majë konike prej qelqi
Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin.
Trupi PVDF
Poliviniliden fluori (PVDF) është një plastikë e kategorisë ushqimore që është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave.
Open Junction
Lëndët e ngurta dhe proteinat e pezulluara që gjenden në produktet ushqimore do të bllokojnë një kryqëzim konvencional referues prej qeramike. Ky bllokim do të pengojë qarkun e matjes midis elektrodës treguese dhe referencës së brendshme duke rezultuar në kohë më të ngadaltë të reagimit, lexime të çrregullta dhe zëvendësim të shpeshtë të elektrodës. Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli midis mostrës dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexime të qëndrueshme.
Lidhës BNC
FC200B përdor një lidhës BNC. Ky lloj lidhësi është universal me atë që mund të përdoret në çdo matës pH që ka hyrjen e sondës femërore BNC. Llojet e tjera të lidhësve përfshijnë DIN, llojin e vidës, tipin T dhe 3.5 mm.
Specifikimet: |
|
SKU |
FC200B |
Emri i produktit |
Elektroda e pH FoodCare me trup PVDF për produktet e qumështit dhe ushqimet gjysmë të ngurta- FC200B |
Kuota e kërkuar |
po |
Intervali i matjes |
pH |
Lloji i qelizës referuese |
e vetme, Ag/AgCl |
Lloji i kryqëzimit/Shkalla e rrjedhjes |
I hapur |
Lloji i elektrolitit |
xhel |
Materiali i trupit |
PVDF |
Forma |
konike (6 x 10 mm) |
Pin që përputhet |
jo |
Maks. Presioni |
0.1 bar |
Intervali i funksionimit të temperaturës |
0 deri në 50°C (32 deri në 122°F) |
Gjatësia e trupit/Gjatësia e përgjithshme |
75 mm / 111.5 mm |
Sensor temperature |
jo |
Diametri i jashtëm |
6 mm |
Kabulli |
koaksiale; 1 m (3,3') |
Lloji i lidhësit |
BNC |
Përforcues |
jo |
Përdorimi i rekomanduar |
Në produktet e qumështit, kos dhe ushqime gjysmë të ngurta |