pH metër portativ profesional për mishin - HI98163
Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 710,00 EUR (78.100,00 Lekë)
HI98163 është një matës Foodcare portativ i pH , i papërshkueshëm nga uji që mat pH dhe temperaturën duke përdorur elektrodën e specializuar për mishin FC2323 me një teh shpues çeliku inoks. Ky matës profesional, i papërshkueshëm nga uji përputhet me standardet IP67. HI98163 furnizohet me të gjithë aksesorët e nevojshëm për të kryer një matje të pH/temperaturës e paketuar në një kuti mbajtëse të termoformuar që i mban matësit, sondat dhe buferët e kalibrimit në vend të sigurt.
- Lidhësi i shpejtë DIN
- Lidhje USB për transferimin e të dhënave
- Butoni i përkushtuar i ndihmës
Në industrinë e përpunimit të mishit, monitorimi i pH konsiderohet të jetë i një rëndësie të madhe për shkak të ndikimit të tij në faktorët e cilësisë së mishit, duke përfshirë kapacitetin e lidhjes së ujit dhe jetëgjatësinë. Pas therjes, proceset biokimike fillojnë të shpërbëjnë mishin. Glikoliza fillon pas vdekjes, duke e kthyer glikogjenin në acid laktik, duke ulur pH-in e mishit. Në varësi të një numri faktorësh si lloji i kafshës dhe madje edhe raca, kjo rënie në pH mund të zgjasë nga një orë e më shumë. Është jetike të monitorohet pH gjatë kësaj faze dhe kur arrihet vlera më e ulët e pH, pH do të fillojë të rritet ngadalë, duke treguar se ka filluar dekompozimi.
Vlera e pH e mishit ndikon në kapacitetin e tij të lidhjes së ujit. Vlerat më të ulëta të pH rezultojnë në një kapacitet më të ulët të lidhjes së ujit dhe ngjyra më të lehta. Faktorë të tillë mund të jenë të rëndësishëm kur merret parasysh se si të prodhohen në mënyrë efikase produktet e mishit. Për shembull, kur prodhohen salsiçe të thata, mishi duhet të ketë një kapacitet të ulët të lidhjes së ujit në mënyrë që të thahet në mënyrë të barabartë.
Në varësi të llojit të produktit përfundimtar dhe hapave të nevojshëm për të arritur atje, vlerat e pH do të ndryshojnë në të gjithë industrinë e përpunimit të mishit. Është e domosdoshme, pavarësisht nga produkti përfundimtar që pH të mbahet në një vlerë të ulët për të parandaluar prishjen bakteriale dhe për të qenë në përputhje me rregulloret e sigurisë ushqimore. Duke monitoruar vlerat e pH gjatë gjithë procesit të prodhimit të mishit, ju mund të siguroni krijimin e produkteve të mishit të qëndrueshme dhe të sigurta.
Produktet e mishit mund të ofrojnë një sërë sfidash për personin që duhet të masë pH. Vajrat dhe lëndët e ngurta nga mishi mund të veshin sipërfaqen e ndjeshme të membranës së qelqit dhe/ose të bllokojnë kryqëzimin e referencës. FC2323 që furnizohet me HI98163 është projektuar posaçërisht për matjen e pH në mish. Konsideratat e projektimit përfshijnë një teh shpuese prej çeliku inoks rreth sondës në formë maje konike për depërtim të lehtë, një kryqëzim të hapur që i reziston bllokimit dhe një trup plastik të kategorisë ushqimore me poliviniliden (PVDF) që është rezistent ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave. FC2323 është një elektrodë ideale pH për qëllime të përgjithshme për mishin që lidhet me HI98163 me një lidhës DIN të papërshkueshëm nga uji, duke lejuar një lidhje të sigurt dhe pa fije.
FC2323 është një elektrodë e përforcuar pH me një sensor të integruar të temperaturës. Kjo sondë është projektuar me xham me temperaturë të ulët (LT), një formë maje konike dhe është e vendosur në një trup PVDF të kategorisë ushqimore me një teh çeliku inoks të lëvizshëm dhe shpues. Kjo elektrodë përmban gjithashtu një dizajn unik të kryqëzimit të hapur, në të cilin ekziston një shtresë elektroliti viskolen (xhel i fortë) që është pa klorur argjendi (AgCl) midis kampionit që do të matet dhe qelizës së brendshme të referencës. Dizajni i kryqëzimit të hapur i reziston bllokimit dhe maja konike e sondës e bën atë ideale për matjet e pH në mostrat e mishit dhe ushqimeve gjysmë të ngurta.
Maja konike e qelqit
Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin.
Open junction
Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis mostrës dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexim të qëndrueshëm.
Trupi PVDF
Poliviniliden fluori (PVDF) është një plastikë e kategorisë ushqimore që është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcës mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave.
Përveç furnizimit me një elektrodë unike pH për mishin, HI98163 ka veçorinë unike CAL Check™ të Hanna-s që paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë procesit të kalibrimit. Kjo është shumë e rëndësishme për përpunuesin e ushqimit pasi ka të ngjarë që sonda të jetë e veshur me lëndët e ngurta që gjenden në produktin ushqimor që matet. Kjo shtresë mund të çojë lehtësisht në gabime në matjen e pH. Duke krahasuar të dhënat e kalibrimit të mëparshëm me kalibrimin aktual, njehsori do të informojë përdoruesin, me kërkesat e ekranit, kur sonda duhet të pastrohet, zëvendësohet ose nëse buferi i pH mund të jetë i kontaminuar. Pas kalibrimit, gjendja e përgjithshme e sondës shfaqet në ekran si përqindje nga 0 në 100% me rritje prej 10%. Gjendja e sondës ndikohet nga karakteristikat e zhvendosjes dhe të pjerrësisë së elektrodës pH, të cilat të dyja mund të gjenden në të dhënat GLP.
Duke shtypur tastin virtual "AutoHold" në modalitetin e matjes, njehsori do të ngrijë dhe automatikisht do të regjistrojë një lexim të qëndrueshëm. Mund të aktivizohet një paralajmërim "jashtë diapazonit të kalibrimit" që do të paralajmërojë përdoruesin kur një lexim nuk është brenda grupit të vlerave të kalibruara të pH.
Modaliteti log-on-demand lejon përdoruesin të regjistrojë dhe të ruajë deri në 200 mostra. Të dhënat e regjistruara, së bashku me të dhënat shoqëruese të GLP-së, më pas mund të rikthehen ose transferohen në një kompjuter me kabllon mikro USB HI920015 të Hanna-s dhe softuerin HI92000 për gjurmueshmërinë në mbajtjen e të dhënave për grupe të veçanta produktesh. Të dhënat e GLP përfshijnë datën, kohën, buferat e kalibrimit, kompensimin dhe pjerrësinë dhe janë të aksesueshme drejtpërdrejt duke shtypur tastin e dedikuar GLP.
Një menu e ndihmës kontekstuale e bazuar në ekran mund të aksesohet në çdo kohë duke shtypur një buton të dedikuar.
Ekrani LCD grafik me kontrast të lartë është i lehtë për t'u parë jashtë në rrezet e diellit të shndritshme, si dhe në zonat me ndriçim të ulët me dritë prapa. Një kombinim i çelësave të dedikuar dhe virtualë lejon funksionimin e lehtë dhe intuitiv të njehsorit në një përzgjedhje të gjuhëve.
Kutia kompakte, e qëndrueshme HI720161 është termoformuar për të mbajtur të gjithë komponentët e nevojshëm për marrjen e një matjeje në terren, duke përfshirë njehsorin dhe elektrodën, gotat, solucionet buferike dhe solucionet e pastrimit.
Ekrani i konfigurimit
Ekrani ynë i gjerë i konfigurimit përmban shumë opsione të konfigurueshme si ora, data, njësitë e temperatures, gjuha për ekranet dhe udhëzuesit e ndihmës.
Kalibrimi
Kalibrimi i pH përmban mesazhe të detajuara CAL Check™. Përdoruesit udhëhiqen përmes procedurës së kalibrimit me udhëzime hap pas hapi në ekran.
GLP
Funksionet gjithëpërfshirëse GLP janë drejtpërdrejt të aksesueshme duke shtypur tastin GLP. Mund të rishikohen të dhënat e kalibrimit, duke përfshirë: datën, kohën, zhvendosjen, pjerrësinë dhe buferët e përdorur në kalibrimin e fundit.
Karakteristikat/Përfitimet:
Dizajn ergonomik, i fortë, i papërshkueshëm nga uji (IP67).
Paketohet me elektrodëb FoodCare FC2323 Foodcare pH/temperatura
- Trupi i bërë nga plastika PVDF e kategorisë ushqimore
- Teh shpues prej çeliku inoks për depërtim të lehtë në mish
- Dizajni i kryqëzimit të hapur që i reziston bllokimit nga lëndët e ngurta ushqimore
- Xham me sensor pH, i përshtatshëm për produktet në frigorifer
- Sensori i integruar i temperaturës për matjet e kompensimit të temperaturës
Kalibrim i pH me pesë pika me shtatë bufera standarde dhe pesë bufera të personalizuara CAL Check
- Paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë kalibrimit, duke përfshirë kohën e pastrimit të elektrodës dhe ndotjen e mundshme të buferit
- Shfaq gjendjen e përgjithshme të elektrodës së pH-it pas kalibrimit që bazohet në karakteristikat e zhvendosjes dhe të pjerrësisë
Identifikohu sipas kërkesës
- Ruani të dhënat e matjes me shtypjen e një butoni
Ngrirja automatike
- Ngri leximin e matjes së shfaqur pas stabilizimit
Karakteristikat GLP
- Të dhënat GLP duke përfshirë datën, kohën, buferët e kalibrimit të pH, kompensimin dhe pjerrësinë
- Të dhënat GLP ruhen si të dhëna të regjistruara
Koha e kalibrimit për të njoftuar përdoruesin në një interval të caktuar kur kalibrimi ka skaduar
Zgjedhja e shumë gjuhëve
· Jetëgjatësia e baterisë 200 orë me nivelin e baterisë të shfaqur në ekranin e matjes
· Menuja e drejtuar për lehtësinë e përdorimit me funksionalitetin e zgjeruar me çelës virtual
· Ndihmë kontekstuale me shtypjen e një butoni
· LCD grafike me dritë të pasme
Lidhshmëria
- Lidhja me kompjuterin nëpërmjet një softueri mikro USB të opto-izoluar dhe HI92000
Specifikimet
Specifikime |
Detaje |
sku |
HI98163 |
Intervali i pH |
-2,0 deri në 20,0 pH / -2,00 deri në 20,00 pH / -2,000 deri në 20,000 pH |
Rezolucioni i pH |
0,1 pH / 0,01 pH / 0,001 pH |
Saktësia e pH (@25°C/77°F) |
±0,1 pH / ±0,01 pH / ±0,002 pH |
Kalibrimi i pH |
Kalibrim deri në pesë pika, shtatë bufera standarde të disponueshme (pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45) dhe pesë bufera të personalizuara |
Intervali mV |
±2000,0 mV |
Rezolucioni mV |
0,1 mV |
Saktësia mV |
±0,2 mV |
Intervali temperatura |
-20,0 deri në 120,0 °C (-4,0 deri në 248,0 °F) |
Rezolucioni i temperaturës |
0,1 °C (0,1 °F) |
Saktësia e temperaturës (@25°C/77°F) |
±0,4 °C (±0,8 °F) (duke përjashtuar gabimin e sondës) |
Kompensimi i temperaturës |
Automatik |
Funksioni i regjistrimit |
Sipas kërkesës, 200 mostra (100 pH dhe 100 mV) |
Lidhshmëria |
Lidhja me PC USB e izoluar opto |
GLP |
po |
Furnizimi me energji elektrike |
Bateritë AA 1,5 V (4 copë) |
Konsumi i energjisë |
përafërsisht. 200 orë përdorim të vazhdueshëm pa dritë prapa (50 orë me dritë prapa) |
Mjedisi |
3 deri në 50 °C (32 deri në 122 °F) maksimale. RH 100% IP67 |
Dimensionet |
188 x 93 x 35,2 mm (7,3 x 3,6 x 1,4”) |
Pesha |
403 g (14,2 oz) |
Informacion* |
|
Sonda e rekomanduar |
Trupi PVDF FC2323 Foodcare, elektrodë pH me sensor të brendshëm të temperaturës, lidhës DIN Quick Connection dhe 1 m (kabllo 3,3') |