pH metër profesional për djathin - HI98165
Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 710,00 EUR (78.100,00 Lekë)
HI98165 është një matës pH, i fortë, i papërshkueshëm nga uji, portativ i specializuar në Foodcare që mat pH dhe temperaturën duke përdorur elektrodën e specializuar të pH të djathit FC2423. Ky matës profesional, i papërshkueshëm nga uji përputhet me standardet IP67. HI98165 furnizohet me të gjithë aksesorët e nevojshëm për të kryer një matje të pH/temperaturë i paketuar në një kuti mbajtëse të qëndrueshme që i mban matësit, sondat dhe buferët e kalibrimit në vend të sigurt.
- Lidhës i shpejtë DIN
- Lidhje USB për transferimin e të dhënave
- Buton për ndihmë
pH është një parametër thelbësor gjatë gjithë procesit të prodhimit të djathit. Nga matjet fillestare të qumështit deri në matjet përfundimtare të djathit, pH është parametri më i rëndësishëm për kontrollin e cilësisë dhe sigurisë së djathit.
Acidifikimi i qumështit fillon me shtimin e kulturës bakteriale. Bakteret konsumojnë laktozë dhe krijojnë acid laktik si nënprodukt të fermentimit. Acidi laktik i prodhuar do të bëjë që pH i qumështit të ulet. Pasi qumështi të arrijë një pH të caktuar, i shtohet enzimat. Enzimat ndihmojnë për të përshpejtuar gjizën dhe për të krijuar një substancë më të fortë. pH i ujit është gjithashtu shumë i rëndësishëm; uji që është afër pH 7 ose më i lartë mund të çaktivizojë enzimën, duke shkaktuar probleme me koagulimin.
Pasi gjiza të jetë prerë, trazuar dhe zier, hirra e lëngshme duhet të kullohet. pH i hirrës gjatë kullimit ndikon drejtpërdrejt në përbërjen dhe strukturën e produktit përfundimtar të djathit. Hirra që ka një pH relativisht të lartë kontribuon në nivele më të larta të kalciumit dhe fosfatit dhe rezulton në një gjizë më të fortë. Nivelet tipike të pH gjatë kullimit mund të ndryshojnë në varësi të llojit të djathit; për shembull, djathi zviceran kullohet midis pH 6.3 dhe 6.5 ndërsa djathi Cheddar kullohet midis pH 6.0 dhe 6.2.
Gjatë kriposjes, djathi thith kripën nga tretësira e shëllirës dhe humbet lagështinë e tepërt. pH i tretësirës së shëllirë duhet të jetë afër pH-së së djathit, duke siguruar ekuilibrin e joneve si kalciumi dhe hidrogjeni. Nëse ka një çekuilibër gjatë kriposjes, produkti përfundimtar mund të ketë defekte në teksturë dhe jetëgjatësi më të shkurtër.
Djathërat duhet të jenë brenda një intervali të ngushtë pH për të siguruar një mjedis optimal për proceset mikrobiale dhe enzimatike që ndodhin gjatë procesit të prodjimit. Kulturat bakteriale të përdorura janë përgjegjëse për karakteristikat e njohura, siç janë vrimat në djathin zviceran, myku i bardhë tek djathi Brie dhe aroma në djathin Limburger. Një devijim nga pH ideal nuk është vetëm i dëmshëm për ekologjinë e baktereve, por edhe për strukturën e djathit. Nivelet më të larta të pH mund të rezultojnë në djathëra që janë më elastikë, ndërsa nivelet më të ulëta të pH mund të shkaktojnë struktura më të dobëta të djathit.
Produktet e djathit priren të jenë të ngurtë dhe gjysmë të ngurtë. Të dy llojet e mostrave do të veshin sipërfaqen e ndjeshme të membranës së qelqit dhe/ose do të bllokojnë kryqëzimin në fundin e sondës. FC2423 që furnizohet me HI98165 është projektuar posaçërisht për matjen e pH në djathë. Maja konike që është në një trup të qëndrueshëm prej çeliku inoksi me diametër 5 mm depërton lehtë në djathë; FC2423 është një elektrodë ideale pH për qëllime të përgjithshme. FC2423 lidhet me HI98165 me një lidhës DIN të papërshkueshëm nga uji, duke lejuar një lidhje të sigurt dhe pa filetim.
HI99165 përdor elektrodën e përforcuar të pH prej çeliku inoks FC242D. Kjo elektrodë e specializuar ofron karakteristika të shumta që përmirësojnë testimin e pH për prodhuesit e djathit. Një sensor i integruar i temperaturës siguron gjithashtu që të gjitha matjet e pH të kompensohen për temperaturën pa pasur nevojë për një sondë të veçantë të temperaturës.
Trup inoksi
Trupi prej çeliku inoks AISI 316 ofron qëndrueshmëri në procesin e prodhimit dhe mund t'i rezistojë përqendrimeve të klorurit që shkaktojnë korrozion.
Maja konike prej xhami
Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në mostra të tilla.
Sensori i integruar i temperaturës
Gabimet në kalibrim dhe matje eliminohen me kompensimin automatik të temperaturës të ofruar nga sensori i integruar i temperaturës.
Përveç paketimit me një elektrodë unike pH të krijuar për djathin, HI98165 ka veçorinë unike CAL Check™ të Hanna-s që paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë procesit të kalibrimit. Kjo është shumë e rëndësishme për përpunuesit e ushqimit pasi ka të ngjarë që sonda të jetë e veshur me lëndët e ngurta që gjenden në produktin ushqimor që matet. Kjo shtresë mund të shkaktoj gabime në matjen e pH. Duke krahasuar të dhënat e kalibrimit të mëparshëm me kalibrimin aktual, njehsori do të informojë përdoruesin në ekran, kur sonda duhet të pastrohet, zëvendësohet ose nëse buferi i pH mund të jetë kontaminuar. Pas kalibrimit, gjendja e përgjithshme e sondës shfaqet në ekran si përqindje nga 0 në 100% me një rritje prej 10%.
Duke shtypur tastin virtual "AutoHold" në modalitetin e matjes, njehsori do të ngrijë dhe automatikisht do të regjistrojë një lexim të qëndrueshëm. Mund të aktivizohet një paralajmërim "jashtë diapazonit të kalibrimit" që do të paralajmërojë përdoruesin kur një lexim nuk është brenda grupit të vlerave të kalibruara të pH.
Modaliteti log-on-demand lejon përdoruesin të regjistrojë dhe të ruajë deri në 200 mostra. Të dhënat e regjistruara, së bashku me të dhënat shoqëruese të GLP-së, më pas mund të transferohen në një kompjuter me kabllon mikro USB të Hanna-s HI920015 dhe softuerin HI92000 për ruajtjen e të dhënave. Të dhënat GLP përfshijnë datën, kohën, buferat e kalibrimit dhe janë të aksesueshme drejtpërdrejt duke shtypur tastin e dedikuar GLP.Një menu për ndihmë në ekran mund të aksesohet në çdo kohë.
Ekrani LCD grafik me kontrast të lartë është i lehtë për t'u lexuar jashtë në rrezet e diellit të shndritshme, si dhe në zonat me ndriçim të ulët me dritë prapa. Një kombinim i çelësave në pajisje dhe virtualë lejon funksionimin e lehtë dhe intuitiv të njehsorit me një përzgjedhje të gjuhëve.
Kutia kompakte, e qëndrueshme HI720165 është e përshtatshme për të mbajtur të gjithë përbërësit e nevojshëm për marrjen e një matjeje në terren, duke përfshirë njehsorin dhe elektrodën, gotat, solucionet buferike dhe solucionet e pastrimit.
Ekrani i konfigurimit
Ekrani ynë i konfigurimit përmban një mori opsionesh të konfigurueshme si ora, data, njësitë e temperaturës dhe gjuha për opsionin e ndihmës dhe udhëzuesit.
Kalibrimi
Kalibrimi i pH përmban mesazhe të detajuara CAL Check™. Përdoruesit udhëhiqen përmes procedurës së kalibrimit me udhëzime hap pas hapi në ekran.
Karakteristikat/Përfitimet:
Dizajn ergonomik, i fortë, i papërshkueshëm nga uji (IP67)
Paketohet me elektrodën pH/temperaturë FC2423 sipas standardeve ushqimore
- Trup i qëndrueshëm prej çeliku inoks që ka një diameter 5 mm
- Forma e majës konike për depërtim të lehtë në komponime gjysëm të ngurta
- Dizajni i kryqëzimit të hapur në fund i reziston bllokimit nga lëndët e ngurta ushqimore
- Sensori i integruar i temperaturës për kompensimin e temperaturës
Kalibrimi i pH me pesë pika me shtatë bufera standard dhe pesë bufera të personalizuara CAL Check
- Paralajmëron përdoruesin për problemet e mundshme gjatë kalibrimit, duke përfshirë kohën e pastrimit të elektrodës dhe ndotjen e mundshme të tretësirës buferike
- Shfaq gjendjen e përgjithshme të elektrodës së pH pas kalibrimit
Identifikohu sipas kërkesës
- Ruani të dhënat e matjes me shtypjen e një butoni
Mbajtja automatike
- Ngri leximin e matjes së shfaqur pas stabilizimit
Karakteristikat e GLP
- Të dhënat GLP përfshijnë datën, kohën dhe buferat e kalibrimit të pH
- Të dhënat GLP ruajnë të dhënat e regjistruara për gjurmueshmëri
Karakteristika shtesë:
- Një sinjal njofton përdoruesin kur kalibrimi ka skaduar.
- Mund të zgjidhni gjuhën që dëshironi
- Jetëgjatësia e baterisë 200 orë me nivelin e baterisë të shfaqur në ekran
- Ndriçim i pasmë
Lidhshmëria grafike LCD
- Lidhja me kompjuterin nëpërmjet një mikro USB të izoluar dhe software-it HI92000
Specifikime
sku |
HI98165 |
pH Intervali |
-2.0 në 20.0 pH / -2.00 në 20.00 pH / -2.000 në 20.000 pH |
pH Rezolucioni |
0.1 pH / 0.01 pH / 0.001 pH |
pH Saktësia (@25°C/77°F) |
±0.1 pH / ±0.01 pH / ±0.002 pH |
pH Kalibrimi |
Mbi pesë pika kalibrimi me shtatë standarde buferike të përfshira (pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45), dhe pesë bufera të personalizuar |
mV Intervali |
±2000.0 mV |
mV Rezolucioni |
0.1 mV |
mV Saktësia |
±0.2 mV |
Temperatura Intervali |
-20.0 në 120.0 °C (-4.0 në 248.0 °F) |
Temperatura Rezolucioni |
0.1 °C (0.1 °F) |
Temperatura Saktësia (@25°C/77°F) |
±0.4 °C (±0.8 °F) (duke përfshirë gabimet e sondës) |
Temperatura Kompensimi |
Automatik |
Regjistrimi |
Sipas kërkesës, 200 mostra (100 pH dhe 100 mV) |
Lidhja |
Lidhja me PC USB e izoluar opto |
GLP |
Po |
Energjia |
Bateri 1.5V AA (4 pcs.) |
Konsumimi i energjisë |
përafërsisht. 200 orë përdorim të vazhdueshëm pa dritë prapa (50 orë me dritë prapa) |
Mjedisi |
1 në 50 °C (32 në 122 °F) max. RH 100% IP67 |
Dimensionet |
186 x 93 x 35.2 mm (7.3 x 3.6 x 1.4”) |
Pesha |
401 g (14.2 oz) |
Informacion* |
HI98165 furnizohet me elektrodë pH FC2423 me trup PVDF, tretësirë buferike HI7004M pH 4.01 (230 mL), tretësirë buferike HI7007M pH 7.01 (230 mL), HI700642 solucion për pastrimin e elektrodës nga djathi ( 2 bustina), bateritë AA 1.5V (4), softuer PC HI92000, kabllo mikro USB HI920015, manual udhëzimi me udhëzues për fillimin e shpejtë, certifikatë cilësie dhe çantë mbajtëse HI720165. |
Garancia |
2 vite |
Sonda e rekomanduar |
FC2423 Sonda e pH dhe e temperaturës e para-amplifikuar me këllëf inoksi |