Kiti i testimit për aciditetin e vajit të ullirit - HI3897
Kiti i testimit të aciditetit të vajit të ullirit HI3897 është një mënyrë e përshtatshme për përdoruesit për të përcaktuar përqindjen e aciditetit të vajit tuaj të ullirit. Përqindja e aciditetit të vajit të ullirit është një tregues i drejtpërdrejtë i cilësisë, klasifikimit dhe freskisë së tij. Normalisht, testimi i aciditetit është një proces i ndërlikuar që kërkon përdorimin e kimikateve të ndryshme në një mjedis laboratorik. Kiti HI3897 përdor një metodë titrimi ku pika përfundimtare përcaktohet vizualisht kur ngjyra ndryshon nga e verdhë-jeshile në rozë. Me kitin e testimit të aciditetit të vajit të ullirit është e mundur të testohet cilësia e vajit të ullirit në faza të ndryshme të përpunimit dhe ruajtjes për të garantuat ruajtur cilësinë më të lartë.
- Shiringë dozimi e kalibruar
- Shishe disperguese me përdorim të vetëm
- Përzierëse magnetike Speedsafe™
Kiti i testimit të aciditetit të vajit të ullirit HI3897 është një kit gjithëpërfshirës i krijuar për të matur përqindjen e aciditetit të vajit tuaj të ullirit
Me tretjen fillestare në një tretës organik, kampioni i vajit të ullirit titrohet me hidroksid natriumi derisa të vërehet një ndryshim i ngjyrës. Ka gjashtë shishe me tretës organik të paketuar në kit, secila prej tyre e përshtatshme për një titrim. Tretësira bazë e titrantit shtohet me pika në kampion me anë të një shiringe plastike të kalibruar dhe me majë të ngushtuar. HI3897 është një tretësirë e përkryer për prodhuesit e vajit të ullirit që duan një mënyrë të shpejtë dhe të saktë për të përcaktuar cilësinë e produktit të tyre.
Veçoritë:
Konfigurimi i plotë i testimit
- Të gjitha materialet e kërkuara përfshihen me kitin e testimit, të tilla si shishet e tretësve me përdorim të vetëm, tretësira titulluese, shiringa e kalibruar dhe përzierësi magnetik.
Rezolucion të lartë
- Leximet e aciditetit në 0,00 në 1,00% përcaktohen në rezolucion 0,01% (0,01 mL).
Reagentët zëvendësues të disponueshëm
- Nuk ka nevojë të blini një kit të ri kur reagentët kanë shteruar. Një kit i ri reagentësh që përmban tretësirë titulluese dhe shishe me tretës organik për 10 teste mund të porositet individualisht.
Rëndësia e përdorimit
Aciditeti (si % acid oleik) është matja më themelore e vajit të ullirit. Është treguesi kryesor i pastërtisë dhe freskisë së vajit të ullirit. Cilësia e vajit të ullirit lidhet drejtpërdrejt me shkallën e zbërthimit të acideve yndyrore në vaj. Ndërsa acidet yndyrore të lidhura shpërbëhen, formohen acide yndyrore të lira, duke rritur përqindjen e aciditetit të vajit. Aciditeti është një masë e acideve yndyrore të lira të pranishme në vaj, e cila lidhet drejtpërdrejt me pastërtinë e tij. Cilësia e vajit të ullirit mund të ndikohet negativisht ose gjatë maturimit ose nga kushtet mjedisore. Trajtimi i gabuar, përpunimi dhe mavijosjet gjatë korrjes mund të kontribuojnë gjithashtu në një ndarje të acideve yndyrore dhe një rritje të aciditetit të lirë. Ruajtja jo e duhur dhe/ose afatgjatë mund të bëjë që vaji i ullirit të prishet dhe të bëhet i thartuar. Testimi i rregullt i aciditetit është mënyra më e mirë për të siguruar dhe ruajtur cilësinë dhe freskinë. Aciditeti përdoret për të dalluar një vaj ulliri ekstra të virgjër nga të gjithë vajrat e tjerë të ullirit. Sipas rregullores CEE 2568/91, vaji i ullirit konsiderohet ekstra i virgjër kur niveli i aciditetit të tij është nën 1%. Një vlerë e ulët e aciditetit tregon gjithashtu një proces nxjerrjeje natyrale të ndodhur menjëherë pas vjeljes së ullirit.
Vaj ulliri ekstra i virgjër: Aciditeti <1%
- “Aromë dhe erë perfekte” me një aciditet maksimal prej 1 g/100 g acid oleik
Vaj ulliri i Virgjër i zakonshëm: Aciditeti 2 - 3.3% (toleranca prej 10%)
- “Aromë dhe erë e mirë” me një aciditet maksimal prej 3,3 g/100 g acid oleik
Vaji i ullirit Virgin Lampante: >3.3% I papërshtatshëm për konsum njerëzor
- “Pa shije dhe erë” me një aciditet maksimal prej > 3,3 g/100 g acid oleik
Specifikimet
Specifikime |
Detaje |
SKU |
HI3897 |
Lloji |
titullim |
Rritja më e vogël |
0,01 mL = 0,01% |
Metoda |
titullim |
Numri i Testeve |
6 |
Informacion |
HI3897 furnizohet me 6 shishe të gatshme për përdorim me tretës organik, përzierës magnetik HI180I/MB, shiringë të kalibruar për dozimin e vajit, shiringë të kalibruar për dozimin e titrantit, titrant (shishe 20 ml), këllëf i fortë mbajtës dhe udhëzime. |
Reagenti |
HI3897-010 |
Intervali i aciditetit |
aciditet 0,00 deri në 1,00%. |