Elektroda e pH FoodCare për produktet e qumështit - FC202D
Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 224,00 EUR (24.640,00 Lekë)
E specializuar për matjen e pH-it në qumësht në ushqimet gjysmë të ngurta duke përfshirë produktet e qumështit, elektroda pH FoodCare FC202D është një mjet thelbësor në kuzhinë ose në laboratorin ushqimor. E pajisur me një kabull 1 m dhe një lidhës DIN me 7-pin, kjo elektrodë pH është krijuar për t'u përdorur me matësin portativ të ushqimit dhe qumështit HI99161.
- Trupi PTFE i lehtë për t'u pastruar.
- Maja konike e elektrodës për depërtim të shpejtë në ushqime dhe produkte qumështi.
- E shkëlqyeshme për përdorim në proceset e prodhimit
Details:
Detaje:
Hanna Instruments ofron një shumëllojshmëri të gjerë elektrodash pH që janë të dizajnuara për shumë aplikacione të ndryshme. Lloji i xhamit që përdoret për të përcaktuar pH, forma e llambës, materiali i trupit, lloji i kryqëzimit, lloji i referencës dhe elektrolitit të përdorur janë vetëm disa nga veçoritë e projektimit. FC202D është një elektrodë pH e përforcuar e FoodCare me një sensor të integruar të temperaturës; perfekte për matjen e pH të ushqimeve. Kjo sondë është projektuar me xham me temperaturë të ulët (LT), llambë konike, trup PVDF të kategorisë ushqimore dhe bashkim të hapur me elektrolitin xhel viskolen.
Formulimi i qelqit me temperaturë të ulët
Maja e xhamit përdor një formulim të veçantë xhami LT me një rezistencë më të ulët prej afërsisht 50 megaohm krahasuar me qëllimin e përgjithshëm (GP) me një rezistencë prej rreth 100 megaohms. Kjo është e dobishme pasi shumë produkte ushqimore ruhen në temperatura të ulëta. Ndërsa temperatura e xhamit ulet në kampion, rezistenca e xhamit LT do të rritet duke iu afruar asaj të xhamit GP në temperaturat e ambientit. Nëse përdorni xhami GP, rezistenca do të rritet mbi rezistencën optimale për hyrjen me rezistencë të lartë të një matësi pH. Elektroda pH FoodCare FC202D është e përshtatshme për t'u përdorur me mostra që masin nga 0 në 50 °C.
Majë konike prej qelqi
Dizajni i majës në formë konike lejon depërtimin në trupa të ngurtë, gjysmë të ngurtë dhe emulsione për matjen e drejtpërdrejtë të pH në produktet ushqimore duke përfshirë mishin, djathin, kosin dhe qumështin.
Trupi PVDF
Poliviniliden fluori (PVDF) është një plastikë e kategorisë ushqimore që është rezistente ndaj shumicës së kimikateve dhe tretësve, duke përfshirë hipokloritin e natriumit. Ka rezistencë të lartë ndaj gërryerjes, forcë mekanike dhe rezistencë ndaj rrezatimit ultravjollcë dhe bërthamor. PVDF është gjithashtu rezistent ndaj rritjes së kërpudhave.
Open junction
Lëndët e ngurta dhe proteinat e pezulluara që gjenden në produktet ushqimore do të bllokojnë një kryqëzim konvencional referues prej qeramike. Ky bllokim do të pengojë qarkun e matjes midis elektrodës treguese dhe referencës së brendshme duke rezultuar në kohë më të ngadaltë të reagimit, lexime të çrregullta dhe zëvendësim të shpeshtë të elektrodës. Dizajni i kryqëzimit të hapur përbëhet nga një ndërfaqe solide xheli (viskoleni) midis mostrës dhe referencës së brendshme Ag/AgCl. Kjo ndërfaqe jo vetëm që parandalon hyrjen e argjendit në mostër, por gjithashtu e bën atë të papërshkueshëm nga bllokimi, duke rezultuar në një përgjigje të shpejtë dhe lexime të qëndrueshme.
Lidhësi DIN
Elektroda e pH FoodCare FC202D përdor një lidhës DIN që mund të përdoret vetëm me matësin portativ pH/temperaturë HI99161.
Specifikimet
Specifikime |
Detaje |
SKU |
FC202D |
Referenca |
e vetme, Ag/AgCl |
Kryqëzimi / Shpejtësia e Fluksit |
I hapur |
Elektrolit |
xhel |
Presioni maksimal |
0.1 bar |
Intervali |
pH: 0 deri në 12 |
Temperatura e rekomanduar e funksionimit |
0 deri në 50°C (32 deri në 122°F) - LT |
Struktura |
konik (6 x 10 mm) |
Diametri |
6 mm |
Gjatësia e trupit |
75 mm / 130 mm |
Sensor temperature |
po |
Kunjë që përputhet |
jo |
Përforcues |
po |
Materiali i trupit |
PVDF |
Kabulli |
7-pin: 1 m (3,3') |
Përdorimi i rekomanduar |
Produktet gjysëm të ngurta, ushqime gjysmë të ngurta, kos |
Lidhje |
DIN |