REFRAKTOMETËR DIXHITAL PËR MATJEN E SHEQERIT TE VERA HI96813
Çmimi më i ulët në 30 ditët e fundit: 253,00 EUR (27.830,00 Lekë)
HI96813 konverton indexin refraktiv të mostrës në nivelet e përqindjes së sakarozës në % Brix. Konvertimi I përdorur bëhët sipas ICUMSA METHODS BOOK . Duke qënë se shumica e sheqerit në lëngun e rrushit është fruktozë dhe glukozë dhe jo sakarozë, leximet I referohen zakonisht një vlere të caktuar “Apparent Brix”.
HI96813 lejon përdoruesin e instrumentit të përdor atë sipas nevojave të tij.duhet të kemi parasysh një factor konvertimi midis 0.5 dhe 0.7.
Potenciali alkoolit = (0.5 to 0.70 )* %Brix ----- këtë do ta quajmë C1
Potentiali I Alkoolit (%V/V) = 0.059 x [(2.66 x °Oe) - 30] (C1)
Është një instrument I thjeshtë për tu përdorur nga bërësit e verës për matjen e sheqerit dhe potencialit alkoolit te rrushit në terren ose lab.
- I krijuar për të kryer analizat e sheqerit dhe potencialit te vera
- kompensimi I temp bazuar në sakarozë
- 0-50% varjon Brix me një saktësi ± 0.2% Brix
- 0-25 % varjon potenciali alkoolit me një saktësi of ± 0.2%
PËRGATITJA E NJË TRETËSIRE SAKAROZE ( % BRIX STANDARTE)
Për ta përgatitur këtë tretësirë veprojmë si më poshtë:
- marrim një enë kimike dhe e vendosim në peshoren analitike
- tarojmë peshoren
- peshojmë X gram sakaroze me përqindje të lartë pastërtie (CAS #: 57-50-1)
- shtojmë ujë të distiluar ose të dejonizuar në enë derisa pesha të shkojë 100 g
- përzierjet me përqindje më të larta se 65% duhet të përzihen shumë mirë dhe të ngrohen në banjo mari 40 gradë celcius
- tretësira do të quhet e përfunduar kur sakaroza të jetë shkrirë plotësisht, dhe lëreni të ftohet
Shembull për të përgatitur një tretësire 25% sakaroze
%Brix |
Sakaroza (g) |
Uji (g) |
Total (g) |
25 |
25.000 |
75.000 |
100.00 |
INDEKSI REFRAKTIV
HI96813 kryen matje bazuar në në një shembull të indeksit refraktiv.indeksi I matur ka të bëj me sesa dritë kalon në mostër. Në varësi të mostrës dhe komponentëve që ajo përmban drita do të reflektoj ndryshe. HI96813 përdor dritën LED, prizëm dhe lente për ti bërë këto matje si përqëndrimi, densiteti sa më të sakta.
Ndryshimet e temperaturës do të reflektojnë leximet e refraktometrit (saktësinë e tyre), kështu që kompensimi I temperaturës është shumë I rekomanduarpër rezultate më të sakta. Ky instrument matës përmban një sensor temperature të implementuar në të për ta bërë këtë kompensimin e nevojshëm.
CILËSITË
-KALIBRIMI ( 1 PIKË )
Kalibrojeni duke përdorur ujë të distiluar ose të dejonizuar
-MOSTRA NË SASI TË VOGLA
Mostra e përdorur duhet të jetë (100 μl)
-REZULTATE TË SHPEJTA DHE TË SAKTA
Leximet na shfaqen për afërsisht 1.5 sekonda
-DUAL-LEVEL LCD
Dual – level LCD paraqet °Baume dhe leximet e temperaturës
-TREGUESI I BATERISË
Në rastin së bateria juaj do të jetë drejtë përfundimit instrumenti do t’ju njoftoj
-FIKJE AUTOMATIKE
Për të rritur jetën e baterisë suaj instrumenti fiket automatikisht pas 3 minutave që ju nuk jeni duke e përdorur
-IP65 WATER RESISTANT
Instrumenti është dizejnuar mjaft mirë për të punuar në kushtë laboratorike dhe në terren
-PASTROHET SHUMË LEHTË
-KOMPENSIMI I TEMPERATURËS BËHËT SHUMË LEHTË
Specifikimet
SKU |
HI96813 |
Sasia e sheqerit Range |
0 ne 50% Brix; 0 ne 25% V/V Pot.Alcohol |
Sasia e sheqerit Rezolucioni |
0.1% Brix; 0.1% V/V Pot. Alcohol |
Sasia e sheqerit Saktesia |
±0.2% Brix; ±0.2 %V/V Pot.Alcohol |
Temperatura Range |
0.0 ne 80.0°C (32.0 ne 176.0°F) |
Temperatura Rezolucioni |
0.1°C (0.1°F) |
Temperatura Saktesia |
±0.3°C (±0.5°F) |
Automatik Shut-Off |
3 minuta pasi nuk perdoret |
Tipi i baterise/ Jeta e baterise |
9V / afersisht 5000 lexime |
Enclosure Rating |
IP65 |
Dimensione |
192 x 102 x 67 mm (7.6 x 4.01 x 2.6”) |
Pesha |
420 g (14.8 oz.) |
Burimi i drites se refraktometrit |
LED i verdhe |
Kompensimi i temperatures se refraktometrit |
automatik midis 10 dhe 40°C (50 ne 104°F) |
Vellimi minimal i mostres |
100 μL (te mbuloj prizmin total) |
Qeliza e mostres |
stainless steel dhe prizem qelqi |
Koha e matjes |
afersisht 1.5 sekonda |
Informacion* |
vjen se bashku me baterite dhe manualin |
Garancia |
2 vite |